Neo Dijital Hırsızlık: Cep Telefonu Tarifeleri

Buna Serbest Piyasa Ekonomisi Denmez Serbest Hırsızlık Denir

Cep telefonuma her 3 ayda bir 100 kontör yüklerken neredeyse bunalıma gireceğim. Ortalık tarifeden geçilmiyor sözde. Ama işime yarayacak bir tarife bulamıyorum. Beni gibi bir müşteri profilini kimse sevmiyor galiba. Tabi her şey müsrifliğe göre programlanınca benim gibi tutumlu insanları bu kapitalist kan emici düzen hiç sevmiyor ve diğerlerine örnek olurum diye ödleri patlıyor ki, sesimizi cep telefonlarında kısabildikçe kısıyor hata en baba kazıkları benim gibi müşteri profiline atıyor.

Cep telefonu operatörlerine ben altın yumurtlayan tavuk diyorum. Tabiî ki bu konuda da esas kabahatli yine devlet. Serbest piyasa ekonomilerinde standartları devlet belirler,Kuralları devlet koyar. Yatırımcı tamamen eşit şartlarda halka hizmet verir ve kendi aralarında da yarışırlar. İşte özel sektörün bu hizmet yarışından doğan kaliteli ve hesaplı hizmetten de halk faydalanır. Biz buna serbest piyasa ekonomisi diyoruz. Peki bizde bu böyle mi oluyor. Tabi ki hayır.

Her işte bir standart limit olmalıdır. Cep telefonlarında bir standart yok maalesef. Devlet özel sektörü yönetmediğinden hatta tam tersine bu özel sektörün devleti yönettiğinden devlet sosyal ve demokrat olamıyor. Özel sektör devleti yönetiyor yani devlet demek özel sektör demektir. Kapital alanında her türlü katakulli alavere dalavereye ticaret kılıfı uydurulunca işler karışıyor.

Sezon indirimi deyip sözde kampanya düzenlemek yani bir hafta yüdeyüz yaptığı zammı yüzde yetmişbeş indirim yapıyoruz diyerek halkı aldatmak ticaret midir, kampanya mıdır ?

Cep telefonlarında sözde kampanyalar var ama kampanyanın altında o minicik harflerle zor okunan yazıları okuyunca kampanyanın kampanya değil okkalı birer kazık olduğunu anlayıveriyorsunuz tabiî ki. Yani olay dönüyor dolaşıyor hep yenilecek kazığın yağlı mı yoksa az yağlı mı olduğunda kalıyor.

Adama CİVCİV HEDİYE EDİYORUZ diye kampanya düzenliyorlar ama alttaki o minik yazıları bir okuyorsunuz olay aslında kampanyanın yarısını reklamda söylüyorlar yarsını söylemiyorlar ve o minik yazılarda gizliyorlar. Yağsız kazığı yiyen acıcısıyla gözleri fal taşı gibi açılınca araştırmaya başlıyor ve aldatıldığını anlayıp şikayete gittiğinde bu hokkabaz sürüsü kendilerini savunuyor EFENDİM BAKIN KAMPANYA ALT YAZIMIZDA AÇIKLADIK. Evet minicik yazılarda açıklamışlar. Tv reklamlarında CİVCİV HEDİYE EDİYORUZ diye bangır bangır bağırıyorlar ama o minik yazıda da şu yazıyor TAVUK GETİRENE CİVCİV HEDİYE EDİYORUZ. Allah kahretsin sizin gibi dolandırıcıları.

Devlet tüm cep telefonu operatörlerine bir standart getirmelidir. Mesela 100 kontör yükleyen kişi 3 ay boyunca 1 kontöt karşılığında 3 dakika tüm yönlere konuşur diye bir standart olsun. Sonra bu standart üzerinden müşteri profilleri oluşturulsun. Örneğin benim gibi hiç mesaj yazmayanlar, hep mesaj yazanlar, gece konuşanlar, vs vs. Daha sonra kampanya düzenlemek isteyen şirket standartı bozmadan, katakulli alavere dalavere yapmadan kampanya şartlarını gizlemeden, yarısını reklamda söyleyip diğer yarısını minicik yazılarda yazıp milleti salak yerine koymadan kampanyasını adam gibi yapmalıdır.

Birde bizde tüketicinin reklamlar vasıtasıyla kandırılmaması, dolandırılmaması için oluşturulmuş kurullar, dernekler, vakıflar var sanırım. Onlarda şu kış uykusundan uyansınlar da cep telefonlarındaki şu tarife kepazeliklerinin bir an önce düzeltilmesi ve bir standart getirilmesi için uğraşmalarını istiyorum. Ben ilk adımı atıyorum. Cep telefonlarında tüm GSM şirketlerinin uymak zorunda olacakları standartı yazıyorum. HER YÖNE 1 KONTÖR KARŞILIĞI 3 DAKİKA KONUŞALIM. Bu standart her 100 kontör yükleyene verilsin. 3 ay sürsün. Benim gibi tutumlu insanlar cezalandırılmasın.

Sayın Başbakanımızdan sağlık bakanına ve İsrail Cumhurbaşkanına yaptığını GSM şirketlerine de yapmasını ve mağduriyetimize 1 DAKİKA demesini bekliyorum.

print

Bir cevap yazın