Kent Akademisi, Önümüzdeki Yayın Döneminde Üç Aylık Oluyor!

Kent Akademisi, Önümüzdeki Yayın Döneminde Üç Aylık Oluyor!

Editörden

Merhaba Kent Akademisi Okurları!

Aylık olarak yayınlanmakta olan dergimizi 2 yıldır bu günlere kadar getirdik. Bu sayı, aylık olarak yayınımızın sonuncusuydu. Önümüzdeki aydan itibaren dergimiz üç aylık olarak bilimsel formatta yayın yapacaktır. Bu günden planımız, önümüzdeki bir en geç iki yıl içinde dergimizi hakemli formata sokmaktıdr.

Önümüzdeki aydan itibaren üç  A4 sayfanın üzerindeki bilimsel formattaki yazılar “bilimsel makaleler” olarak değerlendirilecektir.

Son Şubat sayımızda, birbirinden değerli yazarlarımız, özgün eserleriyle yine beyinlerinizde şimşekler çaktıracak.

* * * * *

Söz uçar yazı kalır diye başladık dokumaya ilmik ilmik hayat kiliminin nakışlarını.

Adeta ekonomik çıkar olmaksızın hiç bir şey olmaz diyenlere inat, Türk Kültür ve zenginliğinin, Türk ve Dünya literatüründe hak ettiği yeri alması için, sadece ve sadece insanlık için “bismillah” diyerek başladık. Hayra hizmet için.

Online Bilgi İletişim Ağı’mızın diğer yayın organlarında (sitelerinde) olduğu gibi, “Kent Akademisi” dergimizde de nezahet/incelik ve nefaset’i (beğenilirliği) dikkate aldık. Kültürümüz gereği yayın ilkesi olarak elimizden geldiğince ÖZ TÜRKÇE mizi en iyi şekilde kullanmaya gayret ettik ve etmekteyiz.

Sadece Türkiye’de değil bütün dünyada insanoğlu’nun kentlere akın etmesi ve bu günler itibarıyla insan nüfusunun yarısından fazlasının kentsel alanlarda yaşıyor olması kentlerin ve kentsel değerlerin ne kadar önem taşıdığını ortaya koymaktadır. Bu nedenle sadece Türkiye için değil bütün bir insanlık için kentlerdeki yaşam kalitesinin insani boyutlarda sürdürülebilmesi, artı değerlerin artırılıp eksi dışsallıkların bertarafı / yok edilmesi için bütün bunlara önce ulusal sonra küresel bir gözle bakmayı gerektirmektedir.

Kent akademisinde yer yer çok farklı alanlara kayılabileceği gibi, yazı türleri veya kategorileri olarak içinde “insan” öğesi olan bütün kategorilere yöneldik.

İleride yayın konseptimizde ve/veya yayın politikamızda genel eğilimler harici fazlaca bir değişiklik olmayacaktır. Ne var ki en başta söylememiz gereken husus, kategorilerin yayın yılları ilerledikçe daha çok daralacağı ve gittikçe toplumbilimsel anlamda kent yönetimi ve kent kültürü alanına doğru yöneleceğini söyleyebiliriz.

Bu günlerdeki gayretimiz, yarınlarımızın garantisi olacaktır.

Esenlik ve barış dileklerimizle.

print

Bir cevap yazın