DTP Koalisyon Ortağı Olmak İstiyor

Habur sınır kapısındaki malum karşılamada ortam çok gerilmişti. AKP açılım sürecinde DTP den gol yemiş gibi görünüyor. DTP neden böyle bir şeye kalkıştı diye merak edenlere söyleyeyim hemen. DTP gelecek seçimlerde AKP nin tek başına hükümet kuramayacağına inanıyor ve AKP yi belirli seviyede oy kaybetmesini sağlamak istiyor.

 AKP seçim sonuçlarında DTP ile koalisyon yapmaya mecbur bırakılmaya çalışılıyor. MHP nin bu kadar sert söyleme girmesi gelecek seçimler açısından çok tehlikeli aslında. CHP ve MHP ilerde bu sert söylemlerinden çok pişman olabilirler.

 DTP bu konuda çok sinsi ve uyanık davranıyor bir yandan AKP nin de altını oyuyor. Habur sınırı karşılaması halkı bunalıma sürüklerken AKP de hatasının farkına vardı ve Avrupa dan gelecekleri hemen durdurdu. AKP DTP ye muhtaç hale sokulmaya çalışılıyor. Seçimler yaklaştıkça DTP bazı kışkırtöalara zemin hazırlayabilir.

 DTP koalisyon ortağı olabilmek için açılımı dinamitleyebilir mi acaba ? MHP oturduğu dalı kesiyor durumuna yuvarlanmaz inşallah. Çünkü yarın DTP li bakanların önünde ceket iliklemek kolay değil. AKP ye oy kaybettireceğim hesabının bir ucunda da DTP yi iktidar ortağı yapmak da var. Sonra içimize sindiremediğimiz Habur kutlamalarının on katını tüm yurtta görebiliriz.

13 Kasım 2009 Cuma

UĞUR ÖZALTIN

print

Bir cevap yazın